Demonstraties Pijl en Bogenbouw

(Home)


Als bogenbouwer wil je er ook wel eens uit. En dat wordt best gewaardeerd, zoals blijkt tijdens onderstaande demonstraties.


Alweer een jaar voorbij! Vorig jaar was het blijkbaar goed bevallen en dit jaar kregen we wederom de vraag de kerstmarkt op te vrolijken met een schietbaantje en wat spaanders. En spaanders vielen er. Ondanks (of mischien dankzij) de regen werd het een gezellige boel onder de tent en door hard werken en met behulp van de kettingzaag werd het toch nog een witte kerst. Tot volgend jaar?

 Met het ondertussen bijna vaste "Makkumer-kerst-team" Petri, Lars, Steven, Jaap, Bonno, Jan en Schaafpaard. Dit jaar aangevuld met special guests Ton Bus, Reinb˘ge, King Rose e.a.

 


Open dag van Boogschuttersgilde Fryske Wald te Surhuisterveen. De roots van mijn familie liggen in de Friese wouden, dus hup, de "bowmobile" vol spullen geladen en samen met Lars Kossen er op af! We waren ook wel nieuwsgierig, want deze club is in korte tijd gegroeid naar circa 70 leden. En nader bekeken mag dat ook wel, er is zelfs ruimte voor groei, want de schietbaan zit in een voormalige busremise en is gigantisch! Daarnaast wilden we wel eens kennis maken met het brein achter het nieuwe handboogblad "Archery Magazine". Dus genoeg stof tot praten en aan belanstelling voor ons eigen "handwerkgilde"ook geen gebrek, daarnaast veel ruimte om bogen uit te testen en te bespreken. En niet onbelangrijk als je met Lars op stap bent: de catering was uitstekend!

Met dank aan Fryske Wald en Jan Oost voor de foto's.

 


 

Tijdens het Tentfeest in Warns is er van alles te beleven wat je in een echt Fries dorp mag verwachten. Paalzitten, trekkertrek, dikke hamburgers, feestavond en dit jaar..................bogenbouwen! En uiteraard een schietbaan waar jong en oud zijn talent en de bogen kan testen.

Ondanks het mechanische geweld buiten, toch weer verrassend veel belangstelling voor het edele handwerk.  Een mooie en leerzame dag en dat zeker niet in de laatste plaats door het bezoek van bogenbouwers uit ander delen van het land!

Jaap, Ruud, Reinier, Bobby, Vincent, Jouke, Steven, Flip, Edwin,...........bedankt.

 

 


 

 

Bogenbouwen op de finaledag van het Europees Kampioenschap Handboogschieten (FITA) in het Olympisch stadion te Amsterdam. Samen met Baptist Arnhem, Simon van der Heijden, Lars Kossen, Jankees Braam, Ruud Mendel, Reinier en Bobby Siecker.

Verheugend om te zien hoeveel mensen tijdens een dergelijk high-tech toernooi interesse tonen voor een gebogen tak!  Ook geen gebrek aan (internationale) belangstelling voor de houten stokjes met ganzenveren. En wereldkampioene Urte Paulus leeft zich lekker uit met een selfbow van iepen.

 

 

 


 

Bedrijvenbraderie "Krachtdag" te Bolsward. Samen met Lars, Steven, Thijmen, Jaap en het schaafpaard. Een stukje hout bewerken blijft de mensen altijd boeien, net als het schieten met een echte boog!

 

 

 


Kerstmarkt te Makkum. Van bogenbouwen blijf je gelukkig lekker warm.

Kinderbogen, voorbeeldbogen, hakken en kloven, vuurkorf, schietbaan, tillerbord en shavinghorse.

Wederom met het sterrenteam Lars, Steven, Thijmen, Petri en Jaap. Een drukke maar gezellige dag, ook nog productief, en aan belangstelling geen gebrek.

 

 

 


Demodag Handboog Maken bij Baptist voor Houtbewerkers in Arnhem, samen met bogenbouwer Simon van der Heijden. Druk bezochte dag in een snoepwinkel vol gereedschap! 

Uitleg, voorbeeldbogen, schietbaan, tilleren, bogenhout, enz.

 

 


 

(Home)