Links

(Home)

 


Mocht je goede doe-het-zelf sites met duidelijke info en bouw-beschrijvingen tegenkomen: Geef het s.v.p.door!

 

bomengids Bomengids van nederland. Voor het herkennen van veel inheemse boomsoorten.

medicinebows

Persoonlijke site van Alex Wittenaar, geen onbekende voor de bezoekers van deze site. Alex specialiseert zich zo langzamerhand in traditionele composietbogen met hoorn en pees.
  Sam Harper heeft een aantal informatieve en humorvolle tutorials op het web staan. Kijk maar eens wat je allemaal op een balkon kunt doen!
fletcher-net Hans Veldhuis maakt ook graag zelf zijn spullen en heeft het mooi in beeld gebracht.
bogenschiessen.de Duitse site voor traditionele boogschutters. Ook met een handleiding en een rubriek Ratgeber met tips en faq's.
longbow-woelfe Leuke duitse site met o.a. zelfbouwprojecten, achtergronden en geschiedenis. Bovenaan site staat link naar bogenbau. Ook reportages over gelamineerde bogen.
nvvth. Site van de Nederlandse Vereninging van Traditionele Handboogschutters. Info over traditioneel schieten, bogenmaken, wedstrijden, workshops enz. enz.
paleoplanet Zeer uitgebreide engelstalige site met diverse forums over bogenbouw zoals: Archery - Primitive Bows, Archery - Composite Bows, maar ook het Archery Reference Center met o.a. Bow Building Tutorials (laatste moet nog groeien zo te zien).
youtube filmpje Ed Scott Deze vind ik nou mooi: Film van oldtimer Ed Scott. Prachtige sinew-backed bows, heerlijk eenvoudig gereedschap en een oude kop met intelligente ogen! Listen and learn. Zijn bogen gaan onder de naam Owl bows. Het interview bestaat uit 3 delen, de link verwijst naar deel 1, youtube laat de rest zien.
Peter Bencsik Fotosite van Peter Bencsik. Hele mooie composietbogen en zo te zien gemaakt op een workmate! Album geeft goed inzicht in de benodigde hoeveelheid werk.
V-Archery Arnold Smit maakt fraaie en snelle gelamineerde kunststof bogen. Zijn site staat vol met voorbeelden, maar er is ook een handleiding om het zelf te proberen! (Als je nog geen bogenbouw-ervaring hebt, vergeet dan niet het hoofdstuk "tilleren" op deze site ook te raadplegen.)
Tradboog Informatieve site van Mark de Rijk en Linda Doornbos over de traditionele handboogsport. Naast informatie over wedstrijden en evenementen, ook technische en doe-het-zelf wetenswaardigheden onder de "informatie" en "artikelen" knoppen.
giftige planten 1

giftige planten 2

Lijst met giftige planten samengesteld door J. Baaij Hoveniers.

Op Wikipedia staat ook een mooie lijst.


 

(Home)