(Home)


 Pijl- en Bogenbouw Weekenden


PBW 2016  Warns

Een prachtig bont gezelschap met 1 passie: pijl en bogen maken. Vanuit het noordelijkste puntje van Frielsand tot aan het oude Romeinse Rijk. En daar tussen in een gezelschap kleurijke Belgische ambachtslieden.

Dit jaar, naast het pijlenmaken, pezendraaien en tilleren ook weer ndoelpakken maken en een leeratelier waar fraai werk werd geleverd. Daarnaast een aantal jonge talenten, dat het bogenmaken uiterst serieus aanpakt, dat geeft hoop!

Voor alle foto's klik hier.

 

En natuurlijk deze keer ook weer een wedstrijdje wie het verste schiet met zelfgemaakte spullen:

1. Categorie 'Houten boog uit 1 stuk': Boog robina ca. 80 lbs (van vorige keer) met zelfgemaakte flightpijl. Geschoten en gemaakt door Ton Bus.

2. Categorie 'Samengestelde boog van volledig natuurlijke materialen': Geen deelname helaas!

3. Categorie 'Vrije klasse': Met kunststof gelamineerde boog van en door Erwin Blom.

4. Catogrie 'Flightpijl geschoten met standaardboog': Jawel...Mark de Rijke.

 


 

PBW 2014  Warns

Houten bogen, composietbogen, kunststof bogen, gebroken bogen, snelle projecten, lange projecten, eindeloze projecten, jonge mensen, oude mensen, werkende mensen, pratende mensen, zwemmende mensen....het was er allemaal.

Tsja, mooier dan dit kan het haast niet worden zou je denken. Mooi weer, veel en leuk volk, mooie bogen en pijlen, lekker knutselen, bijkletsen en schieten. Afgewisseld met zwemmen, vuurtje stoken en goed eten en drinken.

Wat mij betreft kijken we terug op een zeer geslaagde editie, en dat was mede te danken aan een aantal leuke initiatieven van deelnemers zelf. Daarnaast waren er vele nieuwe gezichten, zodat we in de toekomst vast nog een hoop leuke projecten tegemoet kunnen zien.

Alle vrijwilligers en initiatiefnemers weer bedankt en tot de volgende keer!

 

Hier zie je meer foto's!

 

En dit jaar ook weer een wedstrijdje ver-schieten. Drie categorieŽn deze keer.

1. Categorie Houten boog uit 1 stuk: Boog robina ca. 80 lbs van Ton Bus, flightpijl van Mark de Rijk, schutter Mark de Rijk

2. Categorie Samengestelde boog van volledig natuurlijke materialen. Hoorn composietboog 90 lbs en flightpijl van Alex Wittenaar, schutter Mark de Rijk.

3. Categorie Vrije klasse. Gelamineerde houten boog van Jeroen Drenth, ca. 75 lbs. Door Jeroen zelf geschoten met eigen flightpijlen.

(Mark de Rijk heeft aangegeven dat hij en zijn pijlen volgend jaar te huur zijn. Nog mooier zou zijn als hij met een zelfgemaakte boog komt natuurlijk!)

 

 


PBW 2013  Warns

Buiten was het koud en nat, maar binnen was het hartverwarmend. Geweldig, zoveel verschillende projecten en verhalen en zoveel verschillende bouwers. Letterlijk van 7 tot 70, van laminero tot purist, van beginner tot professional, van Neanderthaler tot Turkse ruiter. Uit Nederland, Belgie en Zwitserland. Er werd hard gewerkt en er was veel te zien, te leren, te kopen en te bespreken. Spaanders vlogen in het rond en menige theorie werd flink doorgezaagd. De vraag is of er meer mensen waren met blaren op hun handen dan op de tong! De foto's spreken hopelijk voor zich.

Iedereen bedankt voor zijn of haar bijdrage en inzet. Met zoveel opkomst en met zoveel mooie bogen en pijlen kunnen we gerust stellen dat het bogenbouwen volop leeft. Hopelijk heeft deze editie van het PBW er aan bijgedragen dat de belangstelling voor dit prachtige vak (of hobby) nog meer zal groeien. Met nog meer mooie bogen, pijlen en vriendschappen tot gevolg!

 

Dit jaar voor het eerst ook een kleine wedstrijd: het verste schot met een houten boog uit 1 stuk. Winnaar: Bas Klomp met taxus longbow 82 lbs en flightpijl. (Afstand n.v.t. i.v.m. windkracht 5 Bft.) Wie verslaat hem de volgende keer?

Tot ziens op het volgende PBW, houd de homepage in de gaten!

 


PBW 2011 Stavoren.

Dit jaar organiseerden we een Bogenbouwers Meeting tijdens het Handboog- en Ridder Spektakel ter ere van de viering van 950 jaar stadsrechten te Stavoren.

Er werd een historisch kampement opgebouwd met diverse activiteiten, waaronder riddergevechten en handboogwedstrijden. Het Bogenbouwpaviljoen was daarvan een onderdeel. Dat betekende bogenbouwen midden tussen de actie! Maar door de overweldigende publieke belangstelling in het paviljoen zullen de meeste bogenbouwers niet veel van deze actie hebben meegekregen!

 

Klik hier voor foto's.


 

PBW 2009 Warns

Het eerste pijl- en bogenbouwweekend. Wat ons (Hauke, Jeroen en Jan) beterft een geweldig weekend vol herkenning, verwondering, inspiratie, creativiteit en interactie. En aan de positieve reacties te oordelen vonden meer mensen dat. Maar ach, wat wil je? Zet een stel enthousiastelingen bij elkaar en het kan niet misgaan. Zeker als de spaanders en pijlen in het rond vliegen en het harde werken wordt afgewisseld met lekker eten en drinken of een rondgang langs alle prachtige bogen en pijlen die waren meegebracht. Oordeel zelf na het bekijken van onderstaande fotoalbums.

Alle deelnemers bedankt voor jullie komst en geweldige inzet. Speciale dank aan: Birgit, Ian Blackwell, Ton van Grunsven, Jaap, Lars, Nico Macura, Martin, Petri, Sacha, Rense Sjoers, Hans Veldhuis, Henk Wiss en Kees en Carla.

 

Filmpje van Jaap

Foto's van Carla Vermeend

Foto's van Petri

Foto's van Gerrit Bart Volgers

Foto's van Jeroen Drenth

 

Tot ziens op het volgende PBW, houd de homepage in de gaten!

 


 

(Home)